Kecel Május 1. tér 13.

Az ország első kertészeti jellegű magániskolája 1987 október elején alakult. Az intézmény létrejötte egy új szakirányú képzés bevezetését jelentette, amely dísznövény-termesztési, virágkötő, teremberendező és kereskedelmi szakokat oktat a kialakított 30 % elméleti, illetve 70 % gyakorlati tananyag megosztása alapján.
Az igazgató tulajdonos Téglás András keceli születésű, édesapja is kertész volt és ő is ezt a szép, de igen nehéz szakmát választotta.
Ő fejlesztette ki magántermelőként az országban elsőként a növények mikroszaporítását és 6 évig Kiskőrösön a Kertészeti Szakközépiskolában tanított. Az első virágkiállítás megszervezése 1982-ben az ő nevéhez fűződik.
Az iskolaalapítás gondolatával a nyolcvanas évek elején kezdett el foglalkozni.
Olyan iskolát akart létrehozni, ahol az oktatási gyakorlatra fektette a hangsúlyt, hogy a tanulók felkészülhessenek az élet nehézségeire, s ezen elgondolás alapján kezdte meg az oktatást az ország első kertészeti jellegű magániskolájában.
Ez alatt a 30 év alatt az iskolában oktatók törekedtek arra, hogy a tanulók minden esetben az egyes munkafolyamatokat elvégezzék, mivel ennek hiányában az ismeretek nem lennének teljesek.
Fontos szempontnak tartják az oktatási folyamatban, hogy minden munka időben, naprakészen, pontosan legyen elvégezve.
Az iskolánál kialakított vegyesboltban elsajátíthatják a jó kereskedői elvárásokat és a bolt adminisztrációs munkáit. Az 1995. szeptember 5-i nyitás óta már a környéken lakók is megszerették.
Az 1996-97-es tanévre rekord gyorsasággal elkészült egy több, mint 200 méter hosszú gyakorlóterem-együttes, mely a legkorszerűbb oktatási igényeket is képes kielégíteni.
A mindennapi életre próbálják felkészíteni az idejáró tanulókat. Az ide járó tanulók különféle képzéseket sajátíthatnak el, amelyek a munkaerő-piaci igényeket teljes mértékben kielégítik.


Copyright © 2011. Study To Learn. All Rights Reserved.