Kecel Május 1. tér 13.


M A G Y A R  P Á L I N K A  H E T E  K E C E L E N

Kárpát-medencei Pálinka-, és Párlatverseny

valamint

Bor-, Pálinka-, Párlat-és Palackszépségverseny

2019. november 04-től -09-ig

T á j é k o z t a t ó


Tájékoztatjuk, hogy az idén is megrendezésre kerül A MAGYAR PÁLINKA HETE keretében a KÁRPÁT-MEDENCEI PÁLINKA-, és PÁRLATVERSENY, valamint a BOR-, PÁLINKA-, PÁRLAT-, ÉS PALACK SZÉPSÉGVERSENY. Várjuk azon kereskedelmi pálinkafőzdék, bérfőzdék, magánfőzők jelentkezését, akik szeretnék megmérettetni pálinkáikat, párlataikat egy jelentős tradíciókkal rendelkező, széles szakmai támogatottságra támaszkodó versenyen, illetve a termékeik ízléses megjelenését biztosító palackjaik megítélésére kíváncsiak.
A verseny célja népszerűsíteni a magyar hagyományokat, a hungarikumokat, a kulturált pálinka-, és párlatfogyasztást, a gasztronómia kultúrával való összefonódást. Lehetőséget szeretnénk teremteni a pálinka-, és a párlatszakma, a gasztronómia képviselőinek, és a fogyasztóknak, hogy ideális környezetben tudják kicserélni gondolataikat, szakmai tapasztalataikat.

A programok helyszíne: T.G.-Virágdekor Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium

A Kárpát-medencei Pálinka-, és Párlatversenynek mára már elengedhetetlen része az egyedinek mondható 2019. november 9-én megrendezésre kerülő Lovagrendek találkozója, melyre nagy szeretettel hívunk és várunk mindenkit.
Helyszín: Szentháromság templom, Kecel

A Pálinka Ünnep fővédnöke:

Dr. Nagy István Földművelésügyi Miniszter, Országgyűlési képviselő

A Pálinka Ünnep védnökei:
Jakab István Magyar Országgyűlés alelnöke, Országgyűlési képviselő
Bányai Gábor Országgyűlési képviselő
Kerényi János Országgyűlési képviselő
Rideg László Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke
Kovács Ernő Bács-Kiskun Megyei Kormánymegbízott
NAV Központi Irányítási Jövedéki Főosztály, pénzügyőr alezredes, főosztályvezető
Dr. Pataki Mihály címzetes igazgató
Borboly Csaba Hargita Megye Tanács elnöke
Haszilló Ferenc Kecel Város, polgármester
Galló Gergely T.G.-Kertészeti Kutatókat, Oktatókat, Gyakorlati Szakembereket Támogató Országos Alapítvány igazgatója

A Pálinka Ünnep szakmai védnökei:

Pálinka Nemzeti Tanács Mihályi László elnök
Első Magyar Fehérasztal Lovagrend Garaczi János Károly nagymester
Magyar Pálinka Lovagrend Egyesület Barabás Attila nagymester
Magyarországi Borrendek Országos Szövetsége Koczor Kálmán elnök
Kisüsti Pálinkafőzők Országos Egyesülete Bolyhos Zoltán elnök
Vajdasági Agráregyesületek Szövetsége Nagy Miklós elnök
Zentai Gazdakör Sóti Ferenc elnök
A Kárpát-medencei Pálinka-, és Párlatverseny kiértékelő bizottság vezetője: 
A Kárpát-medencei Pálinka-, és Párlatverseny bíráló bizottság vezetője: Béli Géza, a Pálinka Nemzeti Tanács tagja, okleveles Pálinkamester
A Kárpát-medencei Pálinka-, és Párlatverseny előkészítő bizottság vezetője:
A Kárpát-medencei Pálinka-, és Párlatverseny technikai bizottság vezetője: Madár Mihály
A Kárpát-medencei Pálinka-, és Párlatverseny felkészítő tréning szakmai igazgatója: Krizl Edit, a Pálinka Nemzeti Tanács tagja, okleveles Pálinkamester
A Bor-, Pálinka-, Párlat-és Palackszépségverseny elnöke: Szabó Attila, Szőlészeti és Borászati Intézet Kecskeméti Kutató Állomás vezetője
Tagjai: Dr. Pataki Mihály, Rizsányi Csaba, Szőke Sándor, Oreskó Imre
Kontrollőr: dr. Bikfalvi Istvánné. dr. Hamza Kinga

Kérjük, tisztelje meg rendezvényünket pálinkáinak, párlatainak versenyünkre történő nevezésével, mely díjmentes! (Kategóriák: csonthéjasok, kajszibarack, ágyas pálinkák, almatermésű gyümölcsök pálinkái, bogyós termésű gyümölcsök pálinkái, szőlő pálinkák, törkölypálinkák, vadon termő gyümölcsök pálinkái, egyéb pálinkafajták, párlatok, pezsgők, egyéb szeszesitalok). Jelentkezését követően, küldjük a jelentkezési lapot.
Az előző évek nagy sikerére való tekintettel, ebben az évben ismételten várjuk a kereskedelmi pálinkafőzdék, bérfőzetők, magánfőzők minél nagyobb számú jelentkezését a versenyre.

A verseny kiírásban leírtaknak nem megfelelően leadott minták nem kerülnek zsűrizésre.

A szakmai pálinka , és párlatversenyre a pálinkákból és a párlatokból fajtánként minimum 3 - 3 üveg 0,5 literes palackot, a pálinkák és a párlatok társadalmi zsűrizésre fajtánként 2 litert (a társadalmi zsűri létszáma kb. 120 fő) A szépségversenyre pálinkák és párlatok esetében 2-2 palackot, borok esetében fajtánként 2 - 2 palackot kérünk leadni.
Nevezési díj nincs, ugyanakkor kérjük a tisztelt nevezőket, hogy a pálinka-, és bormúzeumunknak szíveskedjenek felajánlani egy - egy palack pálinkát, párlatot, bort. A felajánlott pálinkák, párlatok, borok múzeumunkban kerülnek elhelyezésre, ahol a látogatók folyamatosan megtekinthetik, ezzel segítve az elhelyezett termékek ismertségének növelését.
A szépségverseny bírálati szempontjai az alábbiak: küllem (adjusztálás), a címkék formája, szövege, elhelyezése, a kupak megjelenése, a palack összhatása.

A Pálinka Ünnep kiemelkedő eseményét és népszerűségét figyelembe véve, lehetőséget nyújtunk a nevezők részére a társadalmi zsűriben való részvételre. Ennek során ismertetésre kerül a bírálási módszer, tréningszerűen felvezetésre kerülnek a bírálatra behozott pálinkák és párlatok, egyúttal lehetőséget adva a jelenlévők szakmai ismereteinek fejlesztésére.
A társadalmi zsűribe való bejelentkezést 2019. október 29-ig kérjük megküldeni az alábbi címre
A versenyre a pálinkákat, párlatokat, borokat a következő címre kérjük eljuttatni 2019. október 29-ig:

hétköznap 800 - 1600 között

T.G.-Virágdekor 6237 Kecel, Május 1. tér 13.
vagy a szervezőkkel, előre egyeztetett időpontban!

Kérjük, hogy a nevezésről előzetesen telefonon vagy e-mailen szíveskedjenek bennünket tájékoztatni:

Tel.: 78/422-910, 30/967-6978,

e-mail: tgrendezveny@gmail.com, karpatmedenceipalinkaverseny@gmail.com, honlap: www.viragdekor-kecel.sulinet.hu


A nevezési lapot: kereskedelmi pálinka és párlat esetén a jövedéki szabályoknak megfelelő kísérő okmányt, bérfőzött párlat esetén a származási igazolásának másolatát, a bérfőzető pontos elérhetőségével együtt kérjük mellékelni a leadott minták mellé. Magánfőzők a pontos név, nyilvántartási szám, cím feltüntetésével, a párlat fajtáját és mennyiségét, alkoholfokát, a termelő aláírásával kérjük leadni.

A versenyen a szakmai zsűri által minősített pálinka vagy párlat gyártója, a szakmai zsűri döntése alapján a nyertes termékek gyártói térítésmentes Pálinka érzékszervi minősítő ( E-000679/2014/D006 ) képzésben való részvételt nyernek.
 Minden nevező minősítő tanúsítványt kap.

A rendezvény házigazdája: Téglás András a T.G.-Virágdekor Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium alapító, címzetes igazgató, ötletgazda
Főszervező: T.G.-Kertészeti Kutatókat Oktatókat, Gyakorlati Szakembereket Támogató Országos Alapítvány
Társszervező: T.G.-Oktatásszervező Kft., T.G.-VIRÁG Nevelési, Oktatási és Szociális Intézmény Fenntartó Nonprofit Kft.
Keceli T.G.-Pince Lovagrend
Szervezőbizottság tagjai: Trepák János - Kiskőrös, Lakatos Márton –Madaras, Varga Imre - Szlovákia,
Kiss G. Árpád – Szabadka, Pach Gábor – Zamárdi, Pásztor Sándor – Kecskemét, Orosz János-Mezőnyárád.


A rendezvény idejére előzetes bejelentkezés alapján szállást (szálloda, kollégium) és étkezést tudunk biztosítani.

Információ: T.G.-Oktatásszervező Kft. Tel.: 06-78/422-910 06-30/967-6978 Lakatos Tibor

A rendezvény ideje alatt folyamatos szakmai tanácsadás tanszeszfőzde bemutatás, főzéssel egybekötött érzékszervi bírálat.
Pálinka, Párlat előállítás berendezéseinek, gépeinek bemutatása.

A rendezvényről az idei évben is filmfelvétel készül, melyet minden versenyre benevezett résztvevő díjmentesen átvehet.


A változtatás jogát a szervezőbizottság fenntartja!





Copyright © 2011. Study To Learn. All Rights Reserved.