Kecel Május 1. tér 13.A déli vidék most a pálinka új zarándokhelyére figyel

 Kecel, Magyarország, November 6.  2018

Már nem csak a méltán népszerű Kárpát-medencei Pálinka-, Párlatverseny és Gasztrofesztivál miatt érdemes Kecelre látogatni. A rendezvénynek otthont adó T. G. - Virágdekor Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium november 8-án, csütörtökön a Határon Átnyúló Agrárgazdasági Fejlesztési Program nyitókonferenciájára is várta a vendégeket. 

  A projekt legfontosabb célkitűzése: egy egyedülálló oktatási-, és információmegosztó rendszer megalkotása, amely képes az érintett régióban található magyarországi és szerbiai családi agrárvállalkozások hathatós támogatására. A programban részt vevő gazdálkodóknak lehetősége nyílik vállalkozási ismeretek, modern mezőgazdasági-, illetve információs- és kommunikációs technológiák, valamint a fenntarthatóság témaköreit érintő elméleti-, és gyakorlati kurzusokon naprakész ismereteket szerezni. Az Új Gazda Akadémia oktatásába bevonni kívánt célcsoportok a következők: szántóföldi növénytermesztők, kertészetek és az élelmiszer-feldolgozással foglalkozó termelők. A két évig zajló, és további három évig fenntartandó programtól elvárt legfontosabb eredmény a következő: olyan használható ismeretekhez juttatni az érintetteket, mellyel költséghatékonyabb, gazdaságosabb, versenyképesebb, környezetbarátabb, és a fiatalabb generációt is jobban vonzó gazdálkodást tudnak folytatni. A megalkotott - online elérhető oktatási anyagok –, melyek a későbbiekben is könnyen frissíthetőek az aktuális trendeknek megfelelően, hosszú távon, sokak számára elérhető módon szolgálhatják ezt a fontos célt. A projektről és a nyitókonferencia programjáról bővebben az alábbi oldalakon tájékozódhatnak az érdeklődők:

 http://www.interreg-ipa-husrb.com

 http://www.viragdekor-kecel.sulinet.hu

  Az Interreg-IPA Magyarország–Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Programról

Az Interreg-IPA Magyarország–Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Programról Az Interreg–IPA Magyarország–Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Program az Európai Unió 2014-2020 időszakra vonatkozó pénzügyi keretrendszerének előcsatlakozási eszköze (IPA) keretében valósul meg. A résztvevő országok – Magyarország és Szerbia – „közös irányítási rendszerben” végrehajtva a Program különböző szervezetek közötti együttműködési projekteket támogat a magyarországi Csongrád és Bács-Kiskun megyékből és a következő szerbiai területekből álló programtérségben: Nyugat-Bácska, Észak-Bácska, Dél-Bácska, Észak-Bánát, Közép-Bánát, DélBánát és Szerémség. A Program egy stabil és együttműködő régió kialakítását és a határtérség általános életminőségének javítását támogatja. Lehetővé teszi a két ország szervezetei közötti gazdasági együttműködést, támogatja a közös identitást és a határtérség kulturális és történelmi örökségét, továbbá hozzájárul környezeti fenntarthatóságához és biztonságához. További információkért látogasson el a www.interreg-ipa-husrb.com weboldalra.

További információkért látogasson el a www.interreg-ipa-husrb.com weboldalra.

 Kapcsolat:

Projekt neve: Határon Átnyúló Agrárgazdasági Fejlesztési Program

Kapcsolattartó neve: Téglás András

Szervezet neve: T. G. - Virágdekor Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium

Telefonszám: +36/78 – 422 – 910; +06/30-967-6978

E-mail cím: hatarmentigazdak@gmail.com

Cím: 6237 Kecel, Május 1. tér 13.

 JOGI NYILATKOZAT

Ez a dokumentum az Európai Unió pénzügyi támogatásával valósult meg. A dokumentum tartalmáért teljes mértékben a T. G. - Virágdekor Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium vállalja a felelősséget, és az semmilyen körülmények között nem tekinthető az Európai Unió és / vagy az Irányító Hatóság állásfoglalását tükröző tartalomnak

 
Copyright © 2011. Study To Learn. All Rights Reserved.