Kecel Május 1. tér 13.

 Project information:

Project Title: Cross-border Agrobusiness Development Program
Acronym: C-AGRO-Dev
Project ID: HUSRB/1602/41/0167
Total Project budget: 334 449 EUR
EU contribution (IPA): 284 281,65 EUR
Start Date: 1 July 2018
End Date: 30 June 2020
Lead Beneficiary: T.G. Viragdekor Vocational High School, Technical School and College, Kecel
Beneficiary 1: Foundation “Pro Scientia Naturae”, Senta
Beneficiary 2: Subotica Tech - College of Applied Sciences, Subotica
Contact information: T.G. Viragdekor Vocational High School, Technical School and College
Address: 6237 Kecel, Május 1. tér 13., Hungary
Contact person: Mr. András Téglás
Email: hatarmentigazdak@gmail.com
Telephone: +36/30 – 967 – 6978, +36/78 – 422 – 910

Project summary

The region has a great potential in the agricultural production sector due to its favorable climatic conditions, soil characteristics and available water resources, but this potential is currently underutilized. The region’s agriculture is traditionally characterized by an unfavorable ownership structure, which is typically including family holdings which in many case are characterized by low labor productivity, inefficient use of resources.

Members of the consortium are mutually interested in launching an ultimate education and information
management and sharing program (“Regional Agrobusiness Development Program”) which aim is to increase family farms’ competences in entrepreneurship, modern agriculture technologies, ICT and sustainability.

The most important segment of the project is the “Modern Farmer Academy” which will provide classroom and practical training opportunities as well as mostly e-learning courses for the next generation of family farmers in the region to increase their entrepreneurial level and develop their competences in the field of modern agriculture technologies.

The classroom and practical training material is built on 4 main pillars:
o Entrepreneurship skills
o Modern agriculture technologies
o ICT skills
o Sustainability

The program targets 3 main types of agriculture producers:
o Field crops
o Horticulture
o Food processing


DISCLAIMER
This document has been produced with the financial assistance of the European Union through the Interreg-IPA Cross-border Cooperation Programme Hungary-Serbia. The content of the document is the sole responsibility of T. G. - Virágdekor Szakgimnázium, Szakközépiskola ésKollégium and can under no circumstances be regarded as reflecting the position of the European Union and/or the Managing Authority of the Programme.
A déli vidék most a pálinka új zarándokhelyére figyel

 Kecel, Magyarország, November 6.  2018

Már nem csak a méltán népszerű Kárpát-medencei Pálinka-, Párlatverseny és Gasztrofesztivál miatt érdemes Kecelre látogatni. A rendezvénynek otthont adó T. G. - Virágdekor Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium november 8-án, csütörtökön a Határon Átnyúló Agrárgazdasági Fejlesztési Program nyitókonferenciájára is várta a vendégeket. 

  A projekt legfontosabb célkitűzése: egy egyedülálló oktatási-, és információmegosztó rendszer megalkotása, amely képes az érintett régióban található magyarországi és szerbiai családi agrárvállalkozások hathatós támogatására. A programban részt vevő gazdálkodóknak lehetősége nyílik vállalkozási ismeretek, modern mezőgazdasági-, illetve információs- és kommunikációs technológiák, valamint a fenntarthatóság témaköreit érintő elméleti-, és gyakorlati kurzusokon naprakész ismereteket szerezni. Az Új Gazda Akadémia oktatásába bevonni kívánt célcsoportok a következők: szántóföldi növénytermesztők, kertészetek és az élelmiszer-feldolgozással foglalkozó termelők. A két évig zajló, és további három évig fenntartandó programtól elvárt legfontosabb eredmény a következő: olyan használható ismeretekhez juttatni az érintetteket, mellyel költséghatékonyabb, gazdaságosabb, versenyképesebb, környezetbarátabb, és a fiatalabb generációt is jobban vonzó gazdálkodást tudnak folytatni. A megalkotott - online elérhető oktatási anyagok –, melyek a későbbiekben is könnyen frissíthetőek az aktuális trendeknek megfelelően, hosszú távon, sokak számára elérhető módon szolgálhatják ezt a fontos célt. A projektről és a nyitókonferencia programjáról bővebben az alábbi oldalakon tájékozódhatnak az érdeklődők:

 http://www.interreg-ipa-husrb.com

 http://www.viragdekor-kecel.sulinet.hu

  Az Interreg-IPA Magyarország–Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Programról

Az Interreg-IPA Magyarország–Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Programról Az Interreg–IPA Magyarország–Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Program az Európai Unió 2014-2020 időszakra vonatkozó pénzügyi keretrendszerének előcsatlakozási eszköze (IPA) keretében valósul meg. A résztvevő országok – Magyarország és Szerbia – „közös irányítási rendszerben” végrehajtva a Program különböző szervezetek közötti együttműködési projekteket támogat a magyarországi Csongrád és Bács-Kiskun megyékből és a következő szerbiai területekből álló programtérségben: Nyugat-Bácska, Észak-Bácska, Dél-Bácska, Észak-Bánát, Közép-Bánát, DélBánát és Szerémség. A Program egy stabil és együttműködő régió kialakítását és a határtérség általános életminőségének javítását támogatja. Lehetővé teszi a két ország szervezetei közötti gazdasági együttműködést, támogatja a közös identitást és a határtérség kulturális és történelmi örökségét, továbbá hozzájárul környezeti fenntarthatóságához és biztonságához. További információkért látogasson el a www.interreg-ipa-husrb.com weboldalra.

További információkért látogasson el a www.interreg-ipa-husrb.com weboldalra.

 Kapcsolat:

Projekt neve: Határon Átnyúló Agrárgazdasági Fejlesztési Program

Kapcsolattartó neve: Téglás András

Szervezet neve: T. G. - Virágdekor Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium

Telefonszám: +36/78 – 422 – 910; +06/30-967-6978

E-mail cím: hatarmentigazdak@gmail.com

Cím: 6237 Kecel, Május 1. tér 13.

 JOGI NYILATKOZAT

Ez a dokumentum az Európai Unió pénzügyi támogatásával valósult meg. A dokumentum tartalmáért teljes mértékben a T. G. - Virágdekor Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium vállalja a felelősséget, és az semmilyen körülmények között nem tekinthető az Európai Unió és / vagy az Irányító Hatóság állásfoglalását tükröző tartalomnak

 
Copyright © 2011. Study To Learn. All Rights Reserved.