Kecel Május 1. tér 13.

 Opis projekta:
Naziv projekta: Prekogranični program razvoja agrobiznisa
Akronim: C-AGRO-Dev
Identifikacioni broj projekta: HUSRB/1602/41/0167
Ukupan budžet projekta: 334 449,00 EUR
Iznos sredstava Evropske unije (IPA): 284 281,65 euró
Početak projekta: 1. jul 2018. godine
Kraj projekta: 30. juna 2020. godine
Vodeći korisnik: T. G. – Virágdekor škola
Korisnik 1: Fondacija “Pro Scientia Naturae”
Korisnik 2: Visoka tehnička škola strukovnih studija Subotica
Kontakt informacije:
Adresa: T.G. Viragdekor, 6237 Kecel, Május 1. tér 13., Hungary
Kontakt osoba: Téglás András
Email: hatarmentigazdak@gmail.com
Telefoni: +36/30 – 967 – 6978, +36/78 – 422 – 910

Regija raspolaže veoma povoljnim geografskim i meteorološkim preduslovima za razvoj poljoprivredne proizvodnje. Međutim trenutno taj potencijal nije u potpunosti iskorišten. Osim toga vlasnička struktura obradivog zemljišta je takođe nepovoljna, jer postoji veliki broj malih poseda, koji sa sobom nosi i mali broj radne snage, i efikasnosti upotrebe mehanizacije, odnosno nemogućnost adekvatnog korišćenja raspoloživih resursa.
Članovi konzorijuma su zainteresovani da započnu jedan jedinstveni program obrazovanja i informisanja na ovom polju, koji bi za cilj imao povišenje nivoa kompetencija u slučaju porodičnih poseda, odnosno poljoprivrednika. Povišenje nivoa kompetencija bi se odnosio kako na preduzetništvo, tako i na savladavanje tehnika i tehnologija, koje omogućavaju viši nivo upotrebe informacionih tehnologija i održivog poslovanja u oblasti poljoprivrede.
Najvažniji segment projekta predsavlja „Nova akademija za poljoprivrednika“, koja bi prvenstveno preko baze e-learning materijala i kurseva ponudio sadašnjim i budućim poljoprivrednicima mogućnost sticanja kompetencija iz oblasti preduzetništva, mederne poljoprivrede i upotrebe obnovljivih izvora energije u oblasti poljoprivrede.

Teoretski i praktični deo edukacionog materijala se oslanja na četiri stuba:
- Preduzetništvo
- Savremene tehnologije u poljoprivredi
- Informatičke kompetencije
- Održivost

Program je predviđen za tri tipa poljoprivrednog proizvođača:
- Proizvodnja bilja,
- Baštovanstvo
- Prerada hrane


NAPOMENA
Ova manifestacija je organizovana uz finansijsku podršku Evropske unije kroz Interreg-IPA
program prekogranične saradnje Mađarska-Srbija. Za sadržaj ove manifestacije je odgovoran
isključivo T.G. - Virágdekor Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium i sadržaj ovog
dokumenta ne odražava zvanično mišljenje Evropske unije i/ili Upravljačkog tela programa.
A déli vidék most a pálinka új zarándokhelyére figyel

 Kecel, Magyarország, November 6.  2018

Már nem csak a méltán népszerű Kárpát-medencei Pálinka-, Párlatverseny és Gasztrofesztivál miatt érdemes Kecelre látogatni. A rendezvénynek otthont adó T. G. - Virágdekor Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium november 8-án, csütörtökön a Határon Átnyúló Agrárgazdasági Fejlesztési Program nyitókonferenciájára is várta a vendégeket. 

  A projekt legfontosabb célkitűzése: egy egyedülálló oktatási-, és információmegosztó rendszer megalkotása, amely képes az érintett régióban található magyarországi és szerbiai családi agrárvállalkozások hathatós támogatására. A programban részt vevő gazdálkodóknak lehetősége nyílik vállalkozási ismeretek, modern mezőgazdasági-, illetve információs- és kommunikációs technológiák, valamint a fenntarthatóság témaköreit érintő elméleti-, és gyakorlati kurzusokon naprakész ismereteket szerezni. Az Új Gazda Akadémia oktatásába bevonni kívánt célcsoportok a következők: szántóföldi növénytermesztők, kertészetek és az élelmiszer-feldolgozással foglalkozó termelők. A két évig zajló, és további három évig fenntartandó programtól elvárt legfontosabb eredmény a következő: olyan használható ismeretekhez juttatni az érintetteket, mellyel költséghatékonyabb, gazdaságosabb, versenyképesebb, környezetbarátabb, és a fiatalabb generációt is jobban vonzó gazdálkodást tudnak folytatni. A megalkotott - online elérhető oktatási anyagok –, melyek a későbbiekben is könnyen frissíthetőek az aktuális trendeknek megfelelően, hosszú távon, sokak számára elérhető módon szolgálhatják ezt a fontos célt. A projektről és a nyitókonferencia programjáról bővebben az alábbi oldalakon tájékozódhatnak az érdeklődők:

 http://www.interreg-ipa-husrb.com

 http://www.viragdekor-kecel.sulinet.hu

  Az Interreg-IPA Magyarország–Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Programról

Az Interreg-IPA Magyarország–Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Programról Az Interreg–IPA Magyarország–Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Program az Európai Unió 2014-2020 időszakra vonatkozó pénzügyi keretrendszerének előcsatlakozási eszköze (IPA) keretében valósul meg. A résztvevő országok – Magyarország és Szerbia – „közös irányítási rendszerben” végrehajtva a Program különböző szervezetek közötti együttműködési projekteket támogat a magyarországi Csongrád és Bács-Kiskun megyékből és a következő szerbiai területekből álló programtérségben: Nyugat-Bácska, Észak-Bácska, Dél-Bácska, Észak-Bánát, Közép-Bánát, DélBánát és Szerémség. A Program egy stabil és együttműködő régió kialakítását és a határtérség általános életminőségének javítását támogatja. Lehetővé teszi a két ország szervezetei közötti gazdasági együttműködést, támogatja a közös identitást és a határtérség kulturális és történelmi örökségét, továbbá hozzájárul környezeti fenntarthatóságához és biztonságához. További információkért látogasson el a www.interreg-ipa-husrb.com weboldalra.

További információkért látogasson el a www.interreg-ipa-husrb.com weboldalra.

 Kapcsolat:

Projekt neve: Határon Átnyúló Agrárgazdasági Fejlesztési Program

Kapcsolattartó neve: Téglás András

Szervezet neve: T. G. - Virágdekor Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium

Telefonszám: +36/78 – 422 – 910; +06/30-967-6978

E-mail cím: hatarmentigazdak@gmail.com

Cím: 6237 Kecel, Május 1. tér 13.

 JOGI NYILATKOZAT

Ez a dokumentum az Európai Unió pénzügyi támogatásával valósult meg. A dokumentum tartalmáért teljes mértékben a T. G. - Virágdekor Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium vállalja a felelősséget, és az semmilyen körülmények között nem tekinthető az Európai Unió és / vagy az Irányító Hatóság állásfoglalását tükröző tartalomnak

 
Copyright © 2011. Study To Learn. All Rights Reserved.