Kecel Május 1. tér 13.

Impozáns múzeumunkban a térségben egyedülállóan gazdag gyűjtemény tekinthető meg. Országunk összes bortermelő vidékéről és határon túlról származó borokat és pálinkakülönlegességeket őriz az ínyencek legnagyobb örömére.
Előzetes egyeztetés alapján minden érdeklődő számára lehetőség nyílik a múzeum látogatására, a tájjellegű borok kóstolására és a kuriózumnak számító palackok megtekintésére.

HALLOTT MÁR A PÁLINKA-ZARÁNDOKHELYRŐL?

Az igazi pálinkabarátokra jellemző, hogy kóstoláskor a jók közül a legjobbat keresik, emellett érdekli őket a gyümölcspárlat elkészítésének módja is. Ennek érdekében főzés közbeni ingyenes kóstolásra hívjuk Önt. Célunk, hogy ne csak az érzékszerveknek kedvezzünk, hanem megismerjék látogatóink a pálinkagyártás titkait és a hazai pálinkakultúra alapos ismerői legyenek. Jöjjön és nézze meg Kecelen PÁLINKA-MÚZEUMUNKAT!

Pálinkakóstolás kezdőknek

A pálinkát ne hűtsük, hisz valódi zamata csak szobahőmérsékleten (16-18 Celsius fokon) érvényesül. A megtöltött, alul öblös, felfelé szűkülő szájú poharat egy-két percig érdemes tenyérbe zárni annak érdekében, hogy a nemes ital kissé átvegye testünk hőfokát. Miután a nedűt felhajtottuk, tegyük félre poharunkat pár percre, majd szagoljunk bele: ha valódi pálinkával van dolgunk, csak a tiszta gyümölcsillatot érezhetjük. A "rágás" is fontos lehet, hiszen a pálinka zamata a száj szegletében, a nyelv alatt, az ízlelőbimbók környékén jelentkezik teljes körűen érezhetően.

Pálinkafogyasztás

Pálinkát inni sokféleképpen lehet. Van, aki két centet kitöltve poharával leül a karosszékbe, és lassan, kicsiket kortyolgatva élvezi az ízét. Akad, aki szereti a pálinkát, de nem tiszteli, ezért gyorsan lenyeli. Aztán van, aki szereti és tiszteli is, ők az igazi pálinkabarátok.

A pálinka érzése

Halászt, vadászt és édesszájú turistát egyaránt különleges gasztronómiai élménnyel vár intézményünk. Megismerhetik saját készítésű pálinkánk főzési technikáját és MEGHÍVJUK EGY INGYENES KÓSTOLÁSRA, amelynek során érzékszervi bírálati ismereteket sajátíthat el.

Copyright © 2011. Study To Learn. All Rights Reserved.