Kecel Május 1. tér 13.

A szőlőmag kivonat, amely maga a természetes gyógyszertár.

A különböző szőlőmagból különféle eljárásokkal készíthetünk egyrészt szőlőmag olajat, másrészt pedig szőlőmag őrleményt. Számos jótékony hatása közül is a legkiemelkedőbb a magas antioxidáns tartalma.

Hogy miért fontosak az antioxidánsok?

Napjaink túlstresszelt, túlhajszolt életmódja, a kialvatlanság, a környezet szennyezés és az agyon vegyszerezettség, előre gyártott élelmiszerek fogyasztása fokozza szervezetünkben a kémiai és fizikai folyamatokban keletkező szabadgyökök mennyiségét, amelynek következménye sejtjeink károsodása, ún. éretlen sejtformák (pl. rákos sejtek) elszaporodása, ill. a sejtek elöregedésének gyorsulása. Az antioxidánsok védik sejtjeinket a romlástól, semlegesítik az éretlen sejtformákat, lassítják a gondolkodási és mozgási funkciók hanyatlását, javítják a tanulási képességeket, segítik a tanulási képességeket.

A C – vagy E- vitamin antioxidáns tulajdonságát többszörösen felülmúló szőlőmag és a szőlőhéj kivonat szívbarát és rák ellenes tulajdonságai miatt vált közismertté, de egyéb sokféle jótékony hatása révén az egészség megőrzésében is szerepet játszik.

A szőlőmag egyaránt tartalmaz vízben és zsírban oldódó komponenseket, a szőlőmag kivonat áthatol a sejthártyán és így fejti ki antioxidáns hatását a szervezet egészében. Egyike azon anyagoknak, amelyek még a vér-agy gáton is képesek átjutni így megvédik az agysejteket a szabad gyökök roncsoló hatásától.

A szőlőmag – kivonat folyamatos fogyasztása csökkentheti a szívinfarktus és szélütés veszélyét, erősíti a hajszálereket, fokozza a véráramlást, enyhíti a cukorbetegséget szövődményeként kialakult idegkárosodás tüneteit, a végtagokban érezhető zsibbadó, bizsergő érzést.

Jó hír a magas koleszterinben szenvedőknek!.A szőlő mag kivonat jótékonyan hat a koleszterin  szintre, csökkentve az LDL (rossz) koleszterin szintjét, azzal párhuzamosan megemelve a HDL (jó) koleszterin szintjét.

Több tanulmány szerint a szőlőmag kivonatnak rák ellenes hatása is van. Antioxidánsként a PCO-k védenek a sejtek genetikai anyagát érő hatások ellen, amelyek a rák kialakulásában szerepet játszhatnak.

A Pécsi Tudomány Egyetem vizsgálatai során bizonyítást nyert, hogy a szőlőmag- és szőlőhéj őrlemény rendelkezik azokkal az antioxidáns vegyületekkel (quercetin, malvidin, rutin, rezveratrol), amelyek irodalmi adatok alapján a szőlő legjelentősebb antioxidánsai.

Mindenki számára csak ajánlani tudjuk a szőlőmag valamilyen formában történő fogyasztását. Bizonyított immunrendszer erősítő Egyéb jótékony hatást tapasztaltak a szem egészségére vonatkozóan, valamint az Urak prosztata és impotencia zavaraira vonatkozóan.
Hölgyeknek és szépülni vágyóknak szeretnénk felhívni a figyelmét az olaj külsőleg való felhasználására is. Segítség lehet az idő múlásával folytatott harcban. Erősítheti a kötőszövetet, fokozhatja a bőr rugalmasságát, mivel stabilizálja a kollagént és az elasztint. Megerősíti a hajhagymákat. És a változó kor nehézségeit is könnyebbé teheti a készítmény fogyasztása. Mindezek alapján a kivonat az egészség megőrzésében és a betegségek megelőzésében javasolható rendszeres fogyasztásra. Jelenlegi szakirodalmi adatok alapján a szőlőmag őrlemény fogyasztása semmiféle mellékhatást nem okoz. Túladagolásakor sem lép fel mérgezési tünet.
A hidegen sajtolt szőlőmag olaj színezékektől és adalékoktól mentes. A szőlő magokból hidegen sajtolt olaj esetében biztosak lehetünk abban, hogy semmilyen vegyi összetevőt nem tartalmaz, köszönhetően annak is, hogy bár a szőlőszemeket, a leveleket elérik a permetező szerek, addig a gyümölcs belsejében megbúvó magvakat nem!
Az irodalmi adatok alapján a napi őrlemény bevitelét 3-5g közötti mennyiségben javasolhatjuk.”

Hogyan fogyasszuk?
A szőlő mag olaj az egészségtudatos táplálkozás egyik legújabb élelmiszerének tekinthető. Önmagában fogyasztva vagy salátákra öntetként, mártásokhoz bátran tehető a zöldessárga szőlő illatú olaj.
Magas füstpontjának köszönhetően az egyéb hidegsajtolású magvak olajához képest sokkal egészségesebben tudjuk elkészíteni benne ételeinket.
Az őrlemény ajánlott napi bevitele: 2x1 teáskanálnyi szőlőmag őrlemény bevitele javasolt, joghurtba, kefirbe vagy teába keverve.


Egyéb termékek: dióolaj, mandulaolaj
További őrlemény: homoktövis

Gyártó és forgalmazó:
T.G. -Oktatásszervező Kft.
6237 Kecel, Május 1. tér 13.
Tel.: 78/422-910, +3630/9676-978

Értékesítés helye: 6237 Kecel, Május 1. tér 13. vagy postai utánvéttel

e-mail: tgoktatas@gmail.com honlap: www.viragdekor-kecel.sulinet.hu


Copyright © 2011. Study To Learn. All Rights Reserved.