Kecel Május 1. tér 13.

A pálinkafőzés a pálinka elkészítésének legfontosabb része, olyan biokémiai folyamat, amely az erjesztésből, a lepárlásból és az érlelésből áll. A gyümölcsfeldolgozás technológiája ennél bővebb, többlépcsős folyamat. Része a gyümölcs válogatása, a mosás, a gyümölcs megfelelő aprítása, magozása, az enzimes kezelés és a pektinbontás, a pH-védelem: savazás kénsavval vagy foszforsavval, az erjesztés, majd végül a lepárlás. A pálinka kizárólag érett, egészséges és engedélyezett gyümölcsből készülhet – a pontos feltételeket a 2008. évi LXXIII. törvény (Pálinkatörvény) szabályozza. A gyümölcs érettsége azért fontos, mert ez biztosítja a telt és gazdag ízt a késztermékben. A cefre tökéletes savtartalmához hozzájárul a sok napsütés is.

Iskolánkban nagy sikert aratott az OKJ-s bizonyítványt adó gyümölcspálinka-gyártó tanfolyam, valamint az akkreditált bor- és pálinka érzékszervi minősítő képzés, amelyek sikeres elvégzése után a pálinka szakértőivé, kulturált fogyasztóivá és élvezőivé válnak a képzés résztvevői.
Nappali vagy tanfolyamos képzéssel Kecelen el tudja sajátítani. 

Ajánljuk a tanszeszfőzdét vállalatok, nyugdíjasok, családok és egyéb csoportok számára bemutató főzés és ingyenes kóstolás lehetőségévelCopyright © 2011. Study To Learn. All Rights Reserved.